- De mooiste bloemen en planten zijn Decorum - Te verkrijgen bij de bloemist, het tuincentrum en nu ook online -
Home Onze kwekers Frank & Corine
Frank-&-Corine

Montana Lisianthus
By Decorum

Ruim 30 jaar ervaring in Lisianthus 

Montana Lisanthus is het bedrijf van Frank en Corine van Holst. Al ruim 30 jaar zijn zij gespecialiseerd in het telen van de lisianthus. Deze kweker kweekt jaarrond een bijzonder groot assortiment met bijzondere en exlusieve soorten lisianthus. Dagelijks zijn zij ook bezig om bijzondere soorten in een vroeg stadium te ontdekken en door te ontwikkelen, met het doel om een verrassend en exclusief assortiment Lisianthus van een uitzonderlijke kwaliteit te kunnen waarborgen! Zo kunnen wij jouw ook weer verrassen met bijzondere bloemen! Montana specialist in de Lisianthus bloem en zoeken continu naar nieuwe soorten, vormen en kleuren. Zowel fijne kleine Lisianthus bloemen zoals het kleinere Bohemian ras tot de grotere Celeb rassen. Zij innoveren op dit moment met name op gebied van de dubbelbloemige Lisianthus, de zogenaamde ‘Double Star’ Lisianthus. Montana Lisianthus innoveert met name in concepten alsof de bloemen uit eigen tuin zijn geplukt. Het Botanische Lisianthus-ras is hiervan een voorbeeld. Deze lisianthus is zo wild dat het net lijkt alsof deze uit eigen zijn geplukt. Hiervoor kregen zij in 2021 de Dutch Tulips Award voor de roze-en blauwe Botanic Lisianthus. De nieuwste innovatie in 2022 op gebied van Lisianthus wordt de Botanic White. Met de kleinere ‘Mono Lisi’ denkt Montana Lisianthus mee om speciaal geselecteerde soorten in kleinere steellengte te binden, speciaal voor bijvoorbeeld een brievenbuspakket. Teeltwijze en duurzame inzet van bestrijdingsmiddelen door gebruik van natuurlijke bodem voor de Lisianthus plant waar de bloemen van geoogst worden. Daarnaast verzoeken zij een natuurlijke balans te vinden tussen een ecologische bestrijding, door inzet van natuurlijke- en biologische bestrijdingsmiddelen om het gewas niet alleen te beschermen, maar daarmee de plant ook te versterken. Eigenlijk zoals het afweersysteem van de mens ook functioneert. Als laatste wordt hemelwater verzamelt in silo’s om al het benodigde water voor de planten en overig gebruik bij Montana Lisianthus te voorzien. Daarmee worden mogelijke rampen zoals te veel achtereenvolgende regen, hoog water en waterschade worden voorkomen.
  JoGrow - Decorum kweker

 

Lisianthus van Montana Lisianthus

Benieuwd naar het complete aanbod boeketten van Flowers by Decorum? Je vindt ze hier allemaal!


Innoverend en duurzaam

Duurzame teeltwijze gaat bij Montana Lisianthus nog iets verder dan uitsluitend natuurlijke- en biologische bestrijdingsmiddelen en natuurlijke inzet van teeltgroei. Ook bezit onze kweker een Global G.A.P. certificaat. Deze certificering stelt ondernemers in staat en handhaaft op een standaard van een duurzame teeltwijze en hoge kwaliteitseisen, niet alleen ten behoeve van het product, maar ook voor sociale dilemma’s zoals investeren in arbeidsomstandigheden, veiligheid en gezondheid van menselijke krachten. Het kweken van de Lisianthus vergt enorm veel en zwaar handwerk. Montana Lisianthus is hierin ook een old-fashioned bedrijf met veel arbeidskrachten in dienst. Zij hebben 4 hectare aan warenhuis met 30 medewerkers in dienst. Met zoons Frank Jr. en Jeroen is Lisianthuskwekerij Montana een echt familiebedrijf geworden. Met de zoons in dienst wordt er steeds meer getracht te werken met computers en verkopen online. Verkopen bij Montana worden daardoor uitsluitend online gerealiseerd. Het is bijzonder hoe zo’n product waarin aan de teelt weinig geautomatiseerd kan worden, in combinatie met de verkopen van Lisianthus juist erg duurzaam online verlopen. In de webshop van bydecorum koopt u producten direct bij deze Lisianthuskweker.


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.