- De mooiste bloemen en planten zijn Decorum - Te verkrijgen bij de bloemist, het tuincentrum en nu ook online -
Philip

Kwekerij Bosbloemen
By Decorum

Familiebedrijf Celosiakwekerij 

Kwekerij Bosbloemen is het familiebedrijf van Koos, Marieke en Philip Bos gevestigd in het Westland. Bosbloemen zorgt voor prachtige celosia in het Decorum assortiment. Dit is een echte seizoen bloeier en heel mooi te schikken in een stijlvol boeket, een echte eyecatcher. De bloeiperiode van de celosia vind plaats van eind maart tot eind november. In dit seizoen worden er zo’n 4 miljoen bloemen gekweekt. Deze kweker kweekt alleen celosia’s met een lengte van 75 cm en in vijf verschillende kleuren, namelijk roze, oranje, rood, groen en geel. De zwaarste en mooiste Celosia’s van Bosbloemen worden uitgeleverd onder het Decorum merk! Samen met vader Koos Bos runt zoon Philip Bos de Celosiakwekerij. Door alleen zijn bijzondere bloemvorm is de Celosia een unieke bloem. De Celosiabloem heeft hele felle en bijzondere kleuren. Philip heeft naast de grote hoeveelheid arbeid en controle iedere dag de passie om het beste product te maken dat mogelijk is. De Celosiabloem groeit uit een stekje dat in drie maanden uitgroeit tot een plant, waaruit in een later stadium de Celosiabloem zal groeien. Dit proces duurt zo’n 8 weken. Voordat de Celosiabloem kan bloeien heeft Firma Bosbloemen met 20 jaar ervaring de Celosiateelt geperfectioneerd. Met de teeltmoeilijkheden die van de Celosia bloemen zitten is de Celosia een heel uitdagend en moeilijk product om te kweken. Door continue registratie en controle van processen over de Celosiateelt is Philip Bos in staat een steeds betere Celosiabloem te produceren. Voor kwaliteitslabel Decorum produceert Bosbloemen de beste, zwaarste 50% van hun Celosia’s met de felle kleuren. Het uitsorteren van de Celosia grootte van de Celosiabloem goed mogelijk is deze uit te sorteren. Deze mooie bloemen worden vervolgens gesorteerd en gelabeld onder het merk Decorum en wordt collectief in getransporteerd naar diverse bloemenveilingen. Op deze wijze van transport zitten de bloemen 1 keer in de vrachtwagen naar de klant. Kleine aantallen kunnen wij in dit proces splitsen bij behoefte naar Celosia’s voor Flowersbydecorum.

  JoGrow - Decorum kweker

 

Celosia's van Bosbloemen

Benieuwd naar het complete aanbod boeketten van Flowers by Decorum? Je vindt ze hier allemaal!


Duurzaamheid

Bij iedere teelt van de Snijcelosia worden bij Bosbloemen biologische bestrijdingsmiddelen ingezet, ter preventie van pesticiden en andere ziektes in de Celosia. De Biologische bestrijding van de Celosia zet Philip Bos beestjes in voor de bestrijding tegen pesticiden. In de laatste jaren hebben wij het voor elkaar gekregen, iedere plaag in de Celosiabloem te bestrijden met inzet van de biologie, waardoor wij het spuiten met chemische bestrijdingsmiddelen niet meer hoeven te doen. 100% biologische bestrijding maakt het werk zwaarder maar dat is de passie waar Philip Bos eerder op doelde.


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.