- De mooiste bloemen en planten zijn Decorum - Te verkrijgen bij de bloemist, het tuincentrum en nu ook online -
André

André Knoppert & Zn
By Decorum

Familiebedrijf van vader op zoon

André Knoppert en Zn Ranonkels en Chrysanten Denk je aan voorjaar, denk dan eens aan ranonkels! De eigenaren André en Martijn Knoppert kweken al jarenlang het kleurrijke voorjaarsproduct ranonkels. In begin maart zijn de eerste ranonkels leverbaar, dit is het oranjekleurige soort ranonkel dat altijd als eerste bloeit. Daarna volgen vele andere soorten ranonkels in verschillende kleuren en vormen. Het ranonkels seizoen loopt van maart tot mei, en in die tijd kunnen we jouw verblijden met deze vrolijke voorjaars beauty’s. Naast de ranonkels kweekt deze kweker ook pluischrysanten. André Knoppert: "Het kweken van pluischrysanten is echt mijn passie. Ik laat de bloemen op de 'ouderwetse manier', met de natuur mee groeien, zonder de kunstmatige toevoegingen van licht en warmte. De chrysant kan dan rustig uitgroeien tot een hele sterke bloem." Ook de pluischrysant groeien niet het hele jaar door, maar van half september tot eind december. Bij deze kweker komen vaak verschillende bijzondere soorten, kleuren en vormen bloemen voorbij, want dit vindt Knoppert juist een uitdaging! Ranonkels groeien uit knollen. In de Blog van Hofland Freesia is het verschil tussen een bol en knolgewas uitgelegd. Het verschil is dat de Ranonkelplant groeit uit een meerjarig knolgewas. Dit betekent dat wanneer de volwassen Ranonkelplant is uitgebloeid, de nieuwe knol alle voedingswaarden uit de oude plant leegzuigt en opslaat in de babyknol. Deze knol wordt bewaard tot het nieuwe Ranonkelseizoen.  
  JoGrow - Decorum kweker

 

Ranonkelkwekerij Andre Knoppert en Zn

Benieuwd naar het complete aanbod boeketten van Flowers by Decorum? Je vindt ze hier allemaal!


Kweken met de natuur mee

In de kas worden zo’n 11 verschillende kleuren Ranonkels geteeld. Ieder jaar is Andre Knoppert Ranonkels opzoek naar mooiere, dikkere en betere soorten Ranonkel. Zelf selecteert Andre Knoppert al soorten met extra zware stelen met dikke bloemen. De duurzame teeltwijze van de Ranonkels samen met het sorteren op grote bloemen en zware kwaliteit Ranonkel maakt het Decorum kwaliteitslabel mogelijk. Ranonkel van Decorum Als de Ranonkels zijn gesneden, worden de Ranonkels gesorteerd in de schuur en gebost. Het doel van Andre Knoppert is dat Decorumkwaliteit Ranonkels netjes worden gesorteerd op kwaliteit en zwaarte van de Ranonkelsteel. Daarnaast wordt er veel aandacht besteedt aan het bosproces. Voordat de Ranonkels de schuur verlaten, worden de stelen per stuk gewogen om vervolgens onder het Decorum-label naar de veiling te mogen worden.  


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.