- De mooiste planten zijn Decorum planten -
Filter
Filter resultaten
Resultaten
Pentas

Pentas
Starcluster

Pentas (Starcluster) kopen

De Pentas staat ook wel bekend als Starcluster en behoort tot de familie van de walstroachtigen oftewel Rubiaceae. Dit is de sterbladigenfamilie. De herkomst van de Starcluster bevindt zich in Noordoost-Afrika en Egypte.


Weergave:
 


Bezig met laden...
Starcluster trio
Starcluster trio
Pentas
25 cm
13 cm

€24,95

incl. btw
In winkelmandje

Over de Pentas (Starcluster)

De Pentas ofwel Starcluster is een plant die graag op een licht plekje in huis staat. Zijn oorsprong ligt in Noordoost-Afrika (Egypte). Omdat de plant veel bloemen krijgt, heeft hij voldoende water nodig. Het liefst staat hij twee keer per week even in een laagje water. Als je de dode bloemen inclusief steel verwijdert, maakt de plant een nieuwe scheut aan waar weer een nieuwe bloem aankomt. De Pentas is een binnenplant, maar kan als het ’s nachts warmer is dan 16 °C ook naar buiten.

Tip! Decorum biedt een compleet aanbod kamerplanten

Bekijk alle kamerplanten

 

Pentas verzorging

Enkele verzorgingstips voor de Pentas:
  • Lichte, zonnige plaats
  • Vochtig houden, potgrond mag niet uitdrogen
  • Plant in water dompelen als zij droog wordt
  • Dode bladeren verwijderen
Pentas (Starcluster) verzorging

 

Pentas kopen

Wil je een Pentas kopen? Dan ben je bij Decorum aan het juiste adres. Decorum is de telersvereniging van Nederland en met maar liefst 55 aangesloten Nederlandse kwekers, koop je altijd helemaal vers bij een kweker in Nederland. Zo, hup, direct uit de kwekerij. Bekijk ons aanbod Pentas hierboven en kies zelf welke Pentas ofwel Pentas jij binnen no-time thuisbezorgd wil hebben!

 

Pentas By Decorum

De Pentas By Decorum worden gekweekt door Pentaskwekerij Richplant. Richplant, van Richard en Ellen Scheffers, kweekt op 60 duizend vierkante meter in het Westland diverse soorten exclusieve bloeiende kamerplanten. De bekende Pentas is opgekweekt vanaf zaadjes en is een wat slapper plantje. De Starclusters van Richplant zijn zelf opgekweekt door Richplant vanaf kleine stekjes. Hierdoor zijn onze Starclusters veel steviger, bloeien ze rijker en beter en zijn ze langer houdbaar. 

Richplant heeft al sinds 1987 ervaring met het kweken van heerlijk geurende Gardenia's. Door de jaren heen zijn er steeds meer planten bij gekomen waar Richard en zijn team zich in hebben gespecialiseerd, waaronder de Pentas.

Lees meer over Richplant

 

Soorten Pentas

Er zijn heel veel verschillende soorten Pentas, de meest bekende zijn:
  • Pentas Pentas
  • Pentas Red Pentas
  • Pentas White Pentas


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.