Home Kamerplanten Kamerplanten Pachira Aquatica
Filter
Filter resultaten
Resultaten
Pachira-Aquatica

Pachira Aquatica
Geldboom

Pachira Aquatica (Geldboom)

Ja ja, je leest het goed: een geldboom bestaat écht! De pachira aquatica wordt namelijk ook wel geldboom of money plant genoemd. Of er echt geld aan groeit durven we niet met zekerheid te zeggen, want wij hebben het helaas nog niet voor elkaar gekregen. Maar je koopt de pachira aquatica natuurlijk voor zijn gevlochten stam met prachtige bladeren!


Weergave:
 


Bezig met laden...
Pachira
Pachira
Geldboom
5 cm
1 cm

€21,95

incl. btw
In winkelmandje

De Pachira Aquatica

De pachira aquatica is met zijn gevlochten stam een unieke toevoeging aan jouw interieur. Het is een compacte kamerplant met blad aan het uiteinde van de gevlochten stam. De geldboom slaat water op in zijn stam en kan dus wel een tijdje zonder water. Water geven is dus niet zo bijzonder, maar snoeien kan wel een kleine uitdaging zijn. 

 

Pachira Aquatica synoniemen

  • Geldboom
  • Pachira plant
  • Apenbroodboom
  • Watercacao
  • Money plant

 

Geschiedenis van de pachira aquatica

De pachira aquatica heeft een geschiedenis over de hele wereld. De roots van de pachira liggen in Zuid-Amerika. Daar komt de naam cacaoplant vandaag. In de natuur kan de pachira aquatica grote vruchten krijgen waarin zaden zitten. Deze zaden kunnen als surrogaat voor cacaobonen worden gebruikt. In Oost-Azië is de naam Geldboom ontstaan. De pachira aquatica staat daar voor geluk, welzijn en welvaart. 
 

Enkele feiten over de pachira aquatica

  • Een prachtig gevlochten stam
  • Heeft niet veel water nodig, want slaat het op in zijn stam
  • Een echte wereldreiziger
  • Wij hebben er nog nooit echt geld aan zien groeien
Tip! Decorum biedt een compleet aanbod planten. Bekijk al onze kamerplanten!

 

Pachira aquatica verzorging

De pachira is niet de moeilijkste plant om te verzorgen. 

 

Pachira aquatica water geven

In tegenstelling tot veel andere kamerplanten heeft de pachira andere wensen als het aankomt op water geven. De geldboom slaat namelijk water op in de stam en kan daarom weken zonder water. Sterker nog, de pachira geeft de voorkeur aan een flinke slok op het moment dat de grond uitgedroogd is. Dit zal gemiddeld om de drie weken zijn, afhankelijk van het seizoen en het de temperatuur. 
Je kunt de pachira beter te weinig dan teveel water geven, want bij teveel water kan wortelrot ontstaan.

 

Beste standplaats voor de pachira aquatica 

De beste standplaats voor de pachira aquatica is voor een raam op het noorden. De geldboom houdt namelijk van licht, maar niet van direct zonlicht. Als de geldboom te veel licht krijgt, worden de bladeren geel. Wanneer de pachira snel groeit, maar met weinig bladeren, dan heeft ‘ie meer licht nodig. 

 

Voeding

Het is aan te raden de pachira voeding te geven in de maanden waarin de geldboom meer energie verbruikt. Dat is in de lente en in de zomer. In de herfst en winter kun je de pachira beter geen voeding geven, want dat is de rustperiode. 

 

Pachira aquatica verpotten

Een pachira aquatica verpotten kun je het best ieder jaar doen. Bij geldbomen die groter zijn dan 1 meter hoef je niet heel de pot te vervangen, maar is het voldoende om de toplaag (10 cm) te vervangen voor nieuwe potgrond. Uiteraard mag je wel de gehele pot vervangen. Zorg er wel voor dat je altijd een pot gebruikt die minimaal 20% groter is dan de huidige. 

 

Is de pachira aquatica gifitg?

De pachira aquatica is licht giftig. In sommige landen wordt het blad gekookt gegeten, maar dit raden wij niet aan. Pas vooral op met kinderen en huisdieren. 

 

Bloeit de pachira aquatica?

Je hebt een zeer kleine kans dat de pachira aquatica bloeit als huiskamerplant. In de natuur komt dit wel voor, omdat de geldboom dan groter kan worden. Mochten er toch bloemen aan je geldboom komen dan kun je ze het best verwijderen, omdat dit de pachira aquatica veel energie kost.

 

Is de pachira aquatica luchtzuiverend?

Ja, de pachira is luchtzuiverend. Daarmee is de geldboom een goede toevoeging als slaapkamerplant of kantoorplant

 

Pachira aquatica kopen

Altijd al een geldboom willen hebben? Nu is je kans! De pachira aquatica’s By Decorum koop je direct helemaal vers bij de kweker. 

 

Pachira aquatica By Decorum

De pachira aquatica’s van By Decorum worden gekweekt door pachirakwekerij Persoon Potplanten, dé pachira aquatica specialist van Europa!


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.