Filter
Filter resultaten
Resultaten
Graslelie

Graslelie
Chlorophytum

Graslelie (Chlorophytum)

De chlorophytum. Chlo-ro-phy-tum. Een hele mondvol he? Vinden wij ook. Daarom gebruiken wij lekker de Nederlandse variant: graslelie. Wel zo makkelijk. De graslelie is een multifunctionele kamerplant die ook nog eens erg gezond voor je is. Hij zuivert namelijk allemaal schadelijke stoffen uit de lucht. Wat een topper is het ook he, die graslelie! 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Chlorophytum comosum
Chlorophytum comosum
Graslelie
40 cm
17 cm

€21,95

incl. btw
In winkelmandje

Over de graslelie

De graslelie wordt in het Engels ook wel spider plant genoemd, ofwel spinnenplant. Brrrr…! Maar geen zorgen. De graslelie is geen broednest en verzamelplaats voor spinnen. Deze naam heeft hij te danken aan zijn uiterlijk, de vele sprietjes hebben namelijk wel iets weg van spinnenpootjes. 

De graslelie komt van oorsprong uit het Afrikaanse regenwoud. Hier groeide de kamerplant als bodembedekker. Er komen daar liefst 65 verschillende soorten chlorophytum voor! De graslelie heeft in de 19e eeuw dus een hele reis afgelegd voordat ‘ie in onze huiskamers terecht kwam. Hier is de graslelie inmiddels niet meer weg te denken!
 

Enkele leuke feitjes over de graslelie:

 • Is van oorsprong een bodembedekker in het regenwoud in Afrika
 • Houdt wel van een slokje water op zijn tijd
 • Zuivert lucht als een malle
 • Gelukkig geen verzamelplaats voor spinnen
Tip: Decorum biedt een compleet aanbod planten.

Bekijk alle kamerplanten

 

Graslelie verzorging

Hebben we al gezegd dat de graslelie een topper eerste klas is? Want dat is ‘ie! Makkelijk in verzorging, sterk luchtzuiverend en oer gezellig voor de sfeer! 
 

Graslelie water geven

De graslelie komt uit het Afrikaanse regenwoud en is dus wel gewend en een slokje water op zijn tijd. Zeg maar gerust twee keer per week. Heel streng is de graslelie niet, want als je hem een keer vergeet, kan hij hier prima tegen. Geef je groene sprietenvriend in de warme zomermaanden wel voldoende water, want dan hebben we allemaal meer dorst. Van een laag water onderin de pot wordt de graslelie niet zo vrolijk, want dat kunnen de wortels niet aan. 

 

Beste standplaats voor de graslelie

De graslelie staat het lekkerst op een lichte plek, maar houdt niet van direct zonlicht. In het regenwoud heeft hij immers ook veel beschutting van hoge bomen. De beste standplaats voor de graslelie is daarom bij een raam op het noorden of enkele meters van een raam op het oosten of westen. Voor een raam op het zuiden kun je het best 3 á 4 meter aanhouden, afhankelijk van de hoeveelheid direct zonlicht die de graslelie per dag krijgt. Als de graslelie bruine bladeren krijgt, dan heeft hij teveel direct zonlicht. In een kamer zonder ramen of met weinig lichtinval zal de graslelie ook overleven, maar mogelijk worden de bladeren dan wel wat donkerder. 

 

Voeding

Voeding voor de graslelie is alleen aan te raden in de lente en zomer. In de winter en herfst verbruikt de graslelie minder energie en kan voeding zelfs schadelijk zijn. Geef je graslelie dus alleen voeding als hij veel energie verbruikt in de warmere maanden. 

Graslelie verpotten

Al verzorg je de graslelie goed en hij heeft het naar zijn zin, dan kan hij aardig doorgroeien. Zeg maar, écht hard groeien. Je kunt de graslelie daarom het best ieder jaar verpotten. Dit kun je het best in het voorjaar doen, omdat de plant dan meer energie heeft. 

 

Is de graslelie luchtzuiverend?

Of de graslelie luchtzuiverend is? En of de graslelie luchtzuiverend is! Sterker nog, de graslelie is één van de meest luchtzuiverende kamerplanten die er zijn. De plant zuivert tot wel 95% aan schadelijke stoffen uit de lucht! Adem in…. en adem uit! Koop snel jouw graslelie, hup, vooruit!

 

Is de graslelie giftig?

Nope, de graslelie is niet giftig. Sterker nog: de graslelie is vanwege zijn sterk luchtzuiverende eigenschap gezond voor mens en dier!

 

Bloeit de graslelie?

De graslelie heeft kleine witte bloemetjes die vanuit het hart van de plant groeien. Deze bloemetjes lijken op lelies. 
 

Graslelie kopen

Graslelie kopen? Dat doe je natuurlijk By Decorum! Met meer dan 50 aangesloten kwekers vind je bij ons het grootste assortiment bloemen en planten van Europa, waaronder allerlei soorten chlorophytums! Bekijk ze hier allemaal en vind jouw favoriete graslelie. 
 

Soorten graslelies

De meest bekende chlorophytum is de chlorophytum comosum of de chlorophytum comosum ocean. Daarnaast zijn er nog veel meer chlorophytum soorten, waaronder:
 • chlorophytum ocean
 • green orange chlorophytum
 • chlorophytum lemon
 • chlorophytum bonnie
 • chlorophytum spider
 • chlorophytum plant
 • chlorophytum macrophyllum
 • chlorophytum laxum
 • chlorophytum himalaya
 • chlorophytum green

Chlorophytum By Decorum

De chlorophytums By Decorum worden gekweekt door chlorophytum kwekerij Hillplant, dé graslelie specialist van Europa!
 


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.