Filter
Filter resultaten
Resultaten
Areca

Areca palmen
By Decorum

Areca palmen

De areca palm (ofwel goudpalm) is geen echte gouden palm, maar hij is wel goud waard! Een stoere look met een warrig kapsel zorgt voor een échte toevoeging aan je interieur. Luchtzuiverend en niet giftig. Eureka! Of ehh, Areca! 
 


Weergave:
 

De goudpalm

De goudpalm ofwel de areca palm vindt zijn oorsprong in het duingedeelte van Madagascar en Zuid-Oost Azië. Dit is een tropische omgeving, dus de areca palm houdt wel van warmte en water. De goudpalm is familie van de palmenfamilie, maar wist je dat een palmboom geen echte boom is? Palmen groeien namelijk vanuit het midden. Bomen groeien in de breedte. 
 

Enkele feitjes over de goudpalm:

  • Niet de makkelijkste qua verzorging
  • Veel water nodig en licht nodig, maar geen direct zonlicht
  • Lijkt qua uiterlijk veel op de Kentia Palm
Tip: Decorum biedt een compleet aanbod planten.

Bekijk alle kamerplanten

 

Goudpalm verzorging

Goudpalm verzorging behoort niet tot je makkelijkste verantwoordelijkheden van de week, maar als je de areca palm goed verzorgt. krijg je er veel voor terug: een prachtige (grote) kamerplant die sterk luchtzuiverend is. 

 

Areca palm water geven

De areca palm water geven kan een uitdaging zijn. De plant staat namelijk het lekkerst in een vochtige grond, maar wil de wortels niet in een laag water hebben staan. Je kunt je goudpalm daarom het best af en toe een scheutje water geven in plaats van iedere week een flinke slok. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van de standplaats en hoe warm het is.

In de zomer heeft de areca palm meer water nog dan in de winter. Als je de goudpalm net in huis hebt, geef dan niet teveel water, maar kijk even aan hoe je areca palm reageert. Bij zowel teveel als te weinig water zal de goudpalm blad verliezen. Het is ook aan te raden de goudpalm ‘s winters te besproeien. Als de verwarming aanstaat wordt de lucht droger. Sproeien zorgt voor een betere luchtvochtigheid voor de areca palm. 
 

Beste standplaats voor de goudpalm

De areca palm staat in de natuur onder grotere palmbomen en is daarom niet gewend aan veel direct zonlicht, maar wel aan veel licht. In huis komt de goudpalm daarom het best tot zijn recht voor een (groot) raam op het noorden. Houd voor een raam op het zuiden een afstand aan van minimaal 3 meter. 

 

Voeding

Als je de goudpalm goed verzorgt, groeit ‘ie als een jekko! De areca palm kan dan wel wat extra hulpmiddelen gebruiken, zoals palmen voeding. Vooral in het voorjaar en in de zomer als het warm weer is. In de koude wintermaanden rust de goudpalm uit en hoef je geen voeding toe te dienen.

 

Areca palm verpotten

Om de goudpalm te kunnen laten groeien is het aan te raden de areca palm te verpotten. Doe dit uiterlijk om de twee jaar en zorg ervoor dat de nieuwe pot minimaal 20% groter is dan de huidige. Gebruik ook nieuwe potgrond. 

 

Is de goudpalm gifitg?

De goudpalm is niet giftig. En dat is maar goed ook, want katten vinden de sprieten van dit pareltje uit Madagascar fan-tas-tisch! They like to move it, move it. They like to move it, move it. They like to…. move it!

 

Bloeit de goudpalm?

De goudpalm kan hele mooie, goudgele bloemen krijgen. Vandaar ook de naam goudpalm. Alleen de huiskamervariant zal deze bloemen niet krijgen. De areca palm bloeit pas bij een bepaalde leeftijd en hoogte en krijgt daarom alleen bloemen in de natuur.

 

Is de goudpalm luchtzuiverend?

Jazeker, de goudpalm is sterk luchtzuiverend. De vrolijke areca palm is een kei in het verwijderen van schadelijke stoffen, zoals benzeen en formaldehyde. De areca palm is daarom erg geschikt als huiskamerplant, slaapkamerplant en kantoorplant

 

Goudpalm kopen

Wil je een goudpalm kopen? Met maar liefst 55+ kwekers levert By Decorum het grootste aanbod bloemen en planten van Europa. Je koopt jouw areca palm altijd direct 100% vers bij een Nederlandse kweker. Of je nu een kleine goudpalm wil kopen of een grote goudpalm wil kopen, je vindt je favoriete goudpalm By Decorum!

 

Soorten goudpalmen en synoniemen

  • Areca palm
  • Vlinderpalm
  • Butterfly palm
  • Areca dypsis lutescens
  • Areca goudpalm

 

Goudpalmen By Decorum

De goudpalmen By Decorum worden gekweekt door areca palm kwekerij JoGrow, dé areca palm specialist van Europa!


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.