Filter
Filter resultaten
Resultaten
Bananenplant

Bananenplant 
Musa

Bananenplant

De bananenplant is een oersterke, stoere plant met grote groene bladeren. De bananenplanten By Decorum kunnen zowel binnen als buiten worden gezet. Waar je de bananenplant ook zet, dit tropische pareltje steelt sowieso de show! Wist je trouwens dat er écht bananen aan kunnen groeien?

De bananenplant staat ook wel bekend als de musa basjoo, musa dwarf cavendish of de Japanse vezelbanaan, maar dit zijn alle drie aparte bananenbomen. 


Weergave:
 


Bezig met laden...
Musa Dwarf Cavendish
Musa Dwarf Cavendish
Bananenplant
85 cm
21 cm

€26,95

incl. btw
In winkelmandje

De Japanse vezelbanaan Musa Basjoo

De Japanse vezelbanaan is een prachtige groene kamerplant met veel unieke voordelen. Zo is de vezelbanaan makkelijk te verzorgen, verhoogt de plant de luchtvochtigheid, groeit hij lekker door en tja, het is een bananenplant! Wie wil dat nu niet?! 
 

Enkele feiten over de bananenplant:

  • Houdt van veel water en zon
  • Vindt zijn oorsprong in Zuid-/Oost- Azië
  • Er kunnen echte eetbare bananen aan groeien
Tip: Decorum biedt een compleet aanbod planten.

Bekijk alle kamerplanten

 

Bananenplant water geven

De musa basjoo is best een veeleisende plant als het aankomt op water geven. De Japanse vezelbanaan bestaat namelijk voor maar liefst 80% uit water. Net als de strelitzia is het een flink dorstige plant. Geef hem alleen niet té veel water, want dan kunnen de wortels gaan rotten. 

 

Beste standplaats voor de bananenplant

De beste standplaats voor de bananenplant is op een plek met veel zonlicht. Dit is de musa immers ook gewend in de natuur. Pas wel op als je de bananenboom koopt en net ontvangt. De Japanse vezelbanaan zal wel even moeten wennen aan direct zonlicht, anders krijgt hij bruine bladeren.  

 

Voeding voor de bananenplant

Het is aan te raden je bananenplant voeding te geven in de warmere zomer- en lentemaanden. De musa kan erg snel groeien en kan daarom wel een zetje in de rug gebruiken. In de koudere maanden groeien planten nauwelijks en hebben ze geen extra voeding nodig. 

 

Bananenplant verpotten

Omdat de bananenplant zo’n snelle groeier is, kun je de musa gemakkelijk ieder jaar in de lente verpotten. Zo hebben de wortels altijd voldoende ruimte om verder te groeien. Kies hiervoor ook altijd een pot van minimaal 20% groter dan de vorige. 

 

Is de bananenplant giftig?

Is de musa giftig? Nope! We De bananenplant vormt dus geen enkel gevaar voor dieren of kinderen. 

 

Bloeit de bananenplant?

Iedere plant kan in bloei raken. Ze planten ze zich immers voort. De bananenplant kan ook in bloei raken onder de juiste omstandigheden. Het is zeldzaam, maar een musa kamerplant kan ook bananen krijgen. 

 

Is de bananenplant luchtzuiverend?

De bananenplant is geen ster in lucht zuiveren, maar is wel licht luchtzuiverend. 

 

Bananenplant (musa basjoo) kopen

Een bananenplant, Japanse vezelbanaan of musa basjoo kopen? Dat doe je natuurlijk By Decorum! Koop jouw musa basjoo online en je ontvangt je nieuwe bananenplant binnen enkele dagen helemaal veilig en goed beschermd thuisgeleverd!

 

Bananenplanten By Decorum

Decorum is dé bananenplant specialist van Europa. De bananenplanten By Decorum worden gekweekt door bananenplantkwekerij Persoon Potplanten.


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.