- De mooiste bloemen en planten komen van Decorum - Shop ze nu ook online! -
Home Blogs Jungle planten
Less is more?

Jungleplanten 

Less is more? Daar denken wij heel anders over. Van planten krijgen wij nooit genoeg, hoe meer hoe beter. Wij zijn dan ook apetrots op onze jungle toppers, net zoals onze kwekers. Met welke planten creëer jij een Urban Jungle?
 
Calathea 
De Calathea volgt het ritme van de natuur! Zodra het ochtendlicht in de kamer valt, spreiden de prachtbladeren zich om het licht op te vangen en in de avond dan sluiten ze zich weer.

Regelmatig gaan onze kwekers van Gebr. Valstar naar het oerwoud in Brazilië, waar de Calathea oorspronkelijk vandaan komt, opzoek naar nieuwe variëteiten van deze decoratieve plant. Hoeveel soorten er exact zijn, is niet zeker... Wel dat elke ‘Calathea-expeditie’ weer aantrekkelijke variëteiten oplevert. 

Benieuwd naar onze Calathea soorten? Bekijk ze hier
 
Guzmania 
Wist je dat de kleurrijke kop niet de bloem is van de Guzmania? Als je tussen de schutbladeren kijkt, zie je de echte bloemetjes. Deze sterke bloem kan ook als snijbloem in een boeket gebruikt worden en kan wel drie weken lang goed blijven. 

De Guzmania is onderdeel van de Bromelia familie en groeit van origine aan bomen als een epifyt. Deze sterke plant is het dus gewend om tussen groene planten en bomen te leven! Kortom, een  gave aanvulling op jouw Urban (groene) Jungle! De Bromelia vangt water op in z'n kelk waar hij daarna heel lang op kan teren. Je geeft hem dus ook water in de kelk, lekker makkelijk toch?


Benieuwd naar onze Bromelia - Guzmania soorten? Bekijk ze hier
 
Monstera 
Herken jij deze krachtpatser �? Met zijn grote, ronde bladeren en gaten maakt deze plant een statement in je huis.

Daarnaast is deze flinke jongen perfect als decoratieve roomdivider en levende luchtzuiveringsinstallatie.
Heb je geen groene vingers? Dan is de Monstera je nieuwe beste vriend! Persoon Potplanten kweekt zowel de Monstera als de Monstera Pertusum. Naast een heerlijke jungle feeling breng je ook nog eens een zuurstof boost naar binnen.

Benieuwd naar al onze Monstera's? Bekijk ze hier
 

Hoeveel planten tel jij eigenlijk in huis? Deel een foto van jouw Urban Jungle met ons! Dit kan via de mail óf tag ons op Facebook of Instagram. #ByDecorum

 
Wist je dat...

Onze Decorum planten regelmatig te zien zijn bij De Grote Tuinverbouwing? Hierin komen ook onze Jungle Planten voor, altijd leuk om weer even inspiratie op te doen!

Op de Social Media van De Grote Tuinverbouwing worden regelmatig winacties gehouden met Decorum planten, houd deze dus goed in de gaten! 


~ De Grote Tuinverbouwing
 
 
Website
Facebook
 By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies