- De mooiste bloemen en planten komen van Decorum - Shop ze nu ook online! -
Home Blogs How to Caladium...
Filter
Filter resultaten
0
Onbeperkt
ø 0
ø
Resultaten
Sleeping beauty

Breng de Caladium terug tot leven!

 
ZZZZ…Nu het voorjaar eraan komt, begint de Caladium langzaam wakker te worden. Heb jij je Caladium in de winter ook apart gezet? Of de knol uit de grond gehaald om later op te kweken? Lees ons stappenplan hieronder om deze beauty nu weer tot leven te wekken.
 
Deze pittige tante eist wat geduld... Volg de onderstaande stappen om over enkele maanden weer te kunnen genieten van een prachtige, volle bos Caladium bladeren!  
  1. Rond maart /april kan je de knol weer in de potgrond poten. Mocht die nog in de pot zitten kan je de plant nu weer water geven. 
  2. Plaats de Caladium knol met de ogen naar de bovenkant. De knol heeft namelijk ogen, waaruit de Caladium knol zal ontspruiten. Indien je niet zeker weet wat de boven of onderkant is, plaats hem dan op zijn zijkant. Dek de knol af met een laag potgrond.
  3. Zorg dat de grond goed vochtig is én vochtig blijft, maar laat hem niet verdrinken. Dus geef hem een aantal keer per week (2-3 keer) een beetje water.
  4. Zet een stolp over je pot of denk het af met een stuk doorzichtig plastic/folie.
  5. Zet de knolletjes op een warme plek (20-25 graden) met veel licht.
  6. Zodra je de eerste steeltjes boven ziet komen, verplaats je ze naar indirect zonlicht.
Is het toch niet gelukt met het opnieuw opkweken van de Caladium? Geen nood, vanaf april kan je ze weer bij Bydecorum.nl shoppen. Hou onze socials in de gaten. 
De Caladium is een prachtige opvallende Braziliaanse verschijning door haar kleuren en pijlvormige bladeren. Deze knolgewassen groeien anders dan we van de meeste kamerplanten gewend zijn. In de winter sterven ze namelijk af, waardoor ze helemaal in slaapstand overgaan. 
 
Knip de bladeren af als ze helemaal dor zijn, de energie uit de bladeren stroomt dan terug naar de knol en zorgt ervoor dat je in het voorjaar opnieuw een grote en sterke plant krijgt!
 

Wist jij dat wij regelmatig winacties houden? Houd onze Facebook en Instagram goed in de gaten #ByDecorum

 
Website
Facebook
Instagram
Deze e-mail is verstuurd door By Decorum.

Decorum Company
Europa 1 | 2672 ZX Naaldwijk
info@bydecorum.nl

Levering zolang de voorraad strekt en volgens onze algemene voorwaarden.

Toch liever geen e-mails ontvangen? Klik hier om je af te melden.


Weergave:
 

By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies