- De mooiste bloemen en planten komen van Decorum - Shop ze nu ook online! -
Home Blogs Trendsetter Alert! De Caladium...

Trendsetter alert!

Onze plantenfamilie is uitgebreid. We hebben namelijk een paar opvallende verschijningen uit de Caladium familie aan het By Decorum assortiment toegevoegd! Met hun bijzondere bladtekeningen zijn deze exotische planten een echte musthave voor elke plantenliefhebber.   
Shop alle Caladiums
Red Flash
Caladium Red Flash
De bladeren van deze Caladium hebben een groene rand en roze vlekken, maar zijn naar binnen toe rood gekleurd. Het lijkt dus net alsof een rode flits haar bladeren belicht. Daarom heet deze schoonheid de Red Flash.
Zet d'r op een plek waar ze geen direct zonlicht krijgt en geef haar voldoende water. Maar zorg er wel voor dat ze geen natte voeten heeft. Daar heeft ze namelijk een hekel aan.
 
Caladium Party Punch
Een feestje om naar te kijken, dat is deze Caladium. Met haar donkerroze nerven, lichtroze stippen en groene randen is ze een prachtig en vooral feestelijke verschijning. Ze heeft dan ook niet voor niks de toepasselijke naam Party Punch. 
Ook deze dame staat graag op een warme plek, weg van direct zonlicht, en krijgt het liefst 1 tot 2 keer per week water.
 
Caladium Summer Breeze
Of je nu van groen, wit of roze houdt, deze Caladium heeft het allemaal. Met haar frisse, zomerse uiterlijk en haar pijlvormige bladeren haal je met de Summer Breeze een unieke plant in huis. 
Net als haar andere familieleden houdt ze van een warm plekje, want Caladiums komen van origine uit het tropisch regenwoud. Let er wel op dat de grond water doorlatend is, zodat water niet onnodig in de pot blijft staan.
 
Kweker weetje:
Schrik niet als deze niet zo groene rakker in het najaar haar bladeren verliest! De Caladium is namelijk een knolgewas. Dat betekent dat deze plant in de winter een rustperiode heeft waarbij alleen de knol overblijft. De knol kan je gewoon in de pot laten zitten, maar geef geen water en zet de pot op een droge plek waar het niet kouder wordt dan 12℃. In het voorjaar zal de Caladium weer uitlopen.  
Toch liever een andere groene rakker? Klik hier!
 
Website
Facebook
Instagram
 By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies