- De mooiste bloemen en planten komen van Decorum - Shop ze nu ook online! -
Home Blogs Tijd voor een Spa moment

Tijd voor een 'spa' moment samen met je plant!


Is jouw plant mee geweest op vakantie of heeft jouw groene vriend op het huis gepast? Merk je dat de plant na jouw vakantie wel even wat extra aandacht nodig heeft? Met deze tips zorg je ervoor dat jouw plant weer net zo lekker in z’n 'blad' zit als voor je vakantie. Trakteer jouw groene vriend op een heerlijk ‘spa’ momentje en breng dat vakantiegevoel in huis. Hoe doe je dat? Al onze tips lees je hieronder...
 
Samen douchen 
Zet je planten even lekker onder de douche of spoel ze af met een plantenspuit of tuinslang. De planten vinden het niet alleen ‘lekker’ om te douchen, daarnaast bevordert dit ook nog eens de groei. Planten nemen licht op via de bladeren, dit licht wordt vervolgens omgezet in glucose en zuurstof. Zo maakt de plant voedingsstoffen voor zichzelf aan en geven ze ons ook nog eens een beetje extra zuurstof in huis. Het is dan ook heel belangrijk om te voorkomen dat er een laag stof op de bladeren komt te zitten, anders kan de plant geen licht opvangen. Door jouw planten af en toe te besproeien of lekker te douchen maak je de bladeren weer stofvrij en lijkt het net alsof ze weer even in het tropisch regenwoud zijn en een zomerse bui meemaken.

Samen badderen
Heb je een bad? Zo ja, zet je badmuts maar op en ga lekker badderen met je plant! Door je plant in een plens water te zetten, nemen ze het water op vanaf de onderkant. Beschik je niet over een bad? Geen probleem, dit kun je ook doen door de plant in de gootsteen of in een emmer te plaatsen. Eens in de zo veel tijd badderen is voor de plant een heuse traktatie!

Via onze verzorgingspagina's  kom je precies te weten hoeveel water je plant nodig heeft! 

Samen zonnebaden
Zet je planten, vooral met dit heerlijke zonnetje, even lekker buiten. Zet de planten niet in de volle wind of in de kou, want daar houden ze niet van. Even naar buiten als het warm, zonnig en rustig weer is, vinden je planten in het voorjaar en zomer vaak wel even lekker. Vermijd wel de middagzon van 12:00 tot 16:00 uur en zet ze op een plek waar ook een beetje schaduw is.
 
Samen eten
Trakteer je planten op een heerlijke maaltijd plantenvoeding! Er zijn veel verschillende soorten, en het kan geen kwaad om zo na de zomer je plant even een boost te geven met wat extra voedingswaarden. Let wel op dat je de plantenvoeding altijd verdund met water, dit staat vaak aangegeven op de verpakking. Naast de plantenvoeding kan je ook de voedingsbodem van de plant verversen met nieuwe potgrond. Nieuwe potgrond geeft de plant weer nieuwe en verse voedingswaarden waar je plant blij van wordt en beter gaat groeien.
 
DOE MEE 
Heb jij vaker een 'spa' momentje met jouw plant of ben jij geïnspireerd geraakt? Stuur ons een foto via de mail info@bydecorum.nl of tag ons op Facebook of Instagram via #bydecorum
 
Tip van de kweker
Wanneer je de plant een douche geeft, zorg er dan voor dat je de bladeren goed stofvrij maakt. Indien het natte stof weer opdroogt zal de plant geen profijt hebben van zijn douche. Pas als de bladeren stofvrij zijn, zit jouw plant weer heerlijk in zijn 'blad'
~ Martin van Duynplant

Klik hier voor meer kwekersverhalen
van Decorum
 

Wil je meer weten over verzorging ?

Klik voor al onze tips hier.
 By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies