- De mooiste bloemen en planten komen van Decorum - Shop ze nu ook online! -
Home Blogs Hoe verzorg jij je plant?
Taking Care

Hoe verzorg jij je plant?

 
Om lang van je planten te kunnen genieten is het belangrijk dat je kamerplant de juiste standplaats heeft, een juiste hoeveelheid water krijgt en overgepot wordt wanneer hij uit zijn jasje groeit. Maar elke plant heeft zo zijn voorkeuren... Voelen jij en je plant elkaar goed aan?
 

De Strelitzia is één van de meest populaire planten van dit moment! Onder de grote groene bladeren van de Strelitzia Nicolai kan je heerlijk wegdromen in jouw 'thuis jungle'. De karakteristieke scheuren in het blad geven deze plant een échte stoere look.

Deze Strelitzia kan veel licht verdragen en houdt ervan om krap in de pot te staan, dus verpot deze kanjer niet te snel!

Vind hier alle verzorgingstips voor de Strelitzia
 

De Aeschynanthus wordt als één van de mooiste hangplanten beschouwd. Zijn naam betekent bloem der schaamte, omdat hij zijn bloemen lang verborgen houdt. Maar als ze dan tevoorschijn komen, zijn het prachtig rode bloemen die lijken op een lippenstift!

Deze plant houd absoluut niet van kou en tocht. Vandaar dat hij na de kleine verhuizing van kas naar woonkamer soms wat blad laat vallen. Geen nood, na enig bladval, wat ook vaker in de winter voorkomt dan in andere periodes, zullen de bladeren gewoon weer aangroeien. Deze geweldige hanger kan je daarom ook prima snoeien, want de bladeren groeien er snel weer aan.

Vind hier alle verzorgingstips voor de Aeschynanthus
 
Polyscias 

Wanneer je deze plant in huis haalt is het heel belangrijk om de juiste standplaats voor de Polyscias te vinden. Het liefst staat hij in de halfschaduw en niet in de tocht. Als de Polyscias niet op de juiste plek staat, zal hij dit snel laten merken door bladval of bladverkleuring. Wel handig dat hij dat aangeeft toch? . 

Belangrijk om te weten; de Polyscias houdt niet van verandering in standplaats. Ook dan kan hij het laten merken door z'n blad te laten vallen of door bladverkleuring. Verplaats deze plant dus niet als je de juiste standplaats voor hem hebt gevonden.

Vind hier alle verzorgingstips voor de Polyscias
 

Wist jij dat wij regelmatig samenwerkingen hebben met winacties? Houd onze Facebook en Instagram goed in de gaten #ByDecorum

 
Website
Facebook
InstagramBy Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies