- De mooiste bloemen en planten komen van Decorum - Shop ze nu ook online! -
Home Bloemen
Filter
Filter resultaten
0
Onbeperkt
Resultaten
Bloemen

Bloemen
Vol van kleur

Bloemen

De mooiste boeketten bestel je natuurlijk By Decorum. Altijd direct van onze kwekers linea recta naar jou. Verser wordt het niet! 
 


Weergave:
 

Bloemen met passie

Onze bloemen zijn met veel passie en liefde geteeld door Nederlandse kwekers. Zodra jouw bestelling binnenkomt bij een van onze kwekers, gaan zij zo snel mogelijk aan de slag met jouw boeket. En omdat zij alleen de allermooiste bloemen gebruiken voor jouw boeket, blijven Decorum boeketten extra lang houdbaar! Bovendien kun je zelf ook de levensduur van je boeket verlengen. Hoe? Met deze tips van onze kwekers!

 

Verzorgingstips van onze kwekers

Bloemenvoeding

Voeding voor bloemen? Jazeker! Net als planten plantenvoediging fijn vinden, vinden bloemen bloemenvoeding fijn. Want wist je dat bloemen eigenlijk planten zijn? Iedere plant kan bloemen krijgen! Alleen dat gebeurt in de natuur en niet bij alle kamerplanten. Daarom vind je bij ieder boeket By Decorum een zakje bloemenvoeding. Voeg dit erbij en je boeket blijft langer goed!
  • Pak een schone vaas
  • Doe eerst de voeding in de vaas
  • Doe vervolgens één liter water in de vaas
  • Zet de bloemen in de vaas
Tip! Wil je minder water in de vaas doen, omdat je vaas bijvoorbeeld niet zo groot is? Doe de voeding dan met 1 liter water in een maatbeker, roer goed en vul de vaas met de hoeveelheid water die je wilt. Als je alle voeding bij minder water doet, kan de concentratie te sterk zijn voor de bloemen.

 

De beste plek voor bloemen

Waar komen jouw bloemen te staan? In principe kunnen bloemen overal staan, maar sommige plekken vinden ze niet zo lekker:
  • Op de tocht
  • Bij de verwarming
  • Naast fruit
Jazeker, ook niet naast fruit. Vooral niet bij appels, want appels stoten ethyleen uit. Dit is een stof dat rijping bevordert.  

 

Zorg voor een schone vaas

Een schone vaas is heel belangrijk. Spoel deze altijd goed om voordat je de bloemen erin zet. Je kunt de vaas zelfs met chloor schoonmaken, maar spoel de vaas wel heel goed om! 

 

De vorm van de vaas 

De vorm van de vaas is heel belangrijk voor de uitstraling van het boeket. Wij hebben je alvast wat op weg geholpen met de foto’s van onze boeketten. Ze komen het best tot hun recht in de vaas op de foto! 

 

Haal het blad van de steel

Hoe maak je nu een mooi boeket? Tip van onze kwekers: haal al het blad van de steel!

 

De steel afsnijden

Soms wil je het boeket korter maken, zodat de bloemen mooier in de vaas passen. Let er dan op dat je de bloemen altijd schuin afsnijdt met een mes. Niet knippen! 

 

Wees duurzaam

Soms gebeurt het dan één bloem al dood gaat, terwijl de rest van het boeket er nog super mooi uitziet. Geen paniek, haal die ene bloem eruit en je boeket is weer als nieuw! 

 

Goed om te weten

Wist je dat bloemen soms wat eigenaardig zijn? Je kunt ze veeleisend noemen. Sommige kunnen niet goed overweg met anderen of hebben hele specifieke eisen over de hoeveelheid water in de vaas. Maar goed, je krijgt er ook wat voor terug! Onze kwekers hebben een lijstje veeleisende bloemen gemaakt:

Tulpen
Tulpen willen maar een laagje van 1 cm in de vaas. Ook als er andere bloemen bij in het boeket zitten. Doe dus niet te veel water in de vaas! De tulpen zullen hierdoor hard gaan groeien.  

Geen zorgen als je de tulpen te weinig water geeft. Tulpen kunnen slap worden als ze geen water krijgen, maar worden weer springlevend als ze je ze afsnijdt en daarna weer water geeft! 

Hyacint
Een hyacint mag je nooit afsnijden. Dit heeft de kweker al voor je gedaan. Als je dit nogmaals doet, kan de bloem geen water meer opnemen. 

Lelies
Lelies kunnen niet altijd bij andere bloemen. Daarom zie je zo weinig boeketten met lelies en wel boeketten met alleen maar lelies. Onze kwekers zijn niet voor niet Decorum kweker en hebben een manier gevonden om de lelies te bewerken en alsnog met andere bloemen in een boeket te voegen. Zo kun jij toch genieten van lelies met andere bloemen in een vaas.


By Decorum koop je met zekerheid

Icon Icon Gratis verzending
Icon Icon Vers van de kweker
Icon Icon 100% versgarantie
Icon Icon Uitstekend beoordeeld

Bestel altijd 100% vers bij de kweker

Maak kennis met Decorum! Met meer dan 55 kwekers en ervaring sinds 1999 zijn wij de grootste en oudste kwekersorganisatie van Europa. Al sinds de vorige eeuw maken wij ons hard voor onze kernwaarden: kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Dit vind je dan ook terug in alle bloemen en planten van onze eigen Nederlandse kwekers.

Zo maken we potten van gerecycled plastic, gebruiken we hernieuwbare energie om onze kassen te verwarmen, investeren we continu in innovaties om de wereld duurzamer te maken, herbruiken we zelfs water en zijn onze bloemen en planten echt alleen van de allerbeste kwaliteit. 
 
Lees ons verhaal
Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid Betaalmogelijkheid
Chat via WhatsApp Chat
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies